6 SEO tips om te zorgen dat jouw content gevonden wordt door Google en andere zoekmachines

6 SEO tips om te zorgen dat jouw content gevonden wordt door Google en andere zoekmachines

30 mei 2019 algemeen and more business consultancy 0

6 tips SEO content google search engineHet internet heeft de wereld een stuk kleiner gemaakt. Helaas wordt het ook met de dag dichter bevolkt door concurrenten die allemaal aandacht naar hun content proberen te trekken. De opkomst van zoekmachines – waarvan Google de bekendste is – is daarom logisch te verklaren. Die zoekmachines zijn in de basis computerprogramma’s, die gebruik maken van algoritmes om te bepalen welke websites wel en welke niet getoond moeten worden. Je kunt op deze ontwikkeling inspringen door search engine optimisation, ofwel SEO, te gebruiken bij het schrijven van jouw content. SEO zorgt ervoor dat je website gevonden wordt door zoekmachines als Google.

Het gevaar van het gebruik van SEO is dat je zo geobsedeerd raakt door je keywords, dat je teksten onleesbaar worden. Het schrijven van goede content die tegelijkertijd SEO proof is, is daarom absoluut een kunst. Om jou te helpen deze kunst onder de knie te krijgen, geven wij van Uisce je 6 tips om te zorgen dat je content leesbaar blijft én gevonden wordt.

SEO tips 1: weet wie je aan wilt spreken met jouw content

Tip 1 geldt niet alleen voor content, maar voor je hele bedrijfsvoering: zorg dat je goed weet wie je ideale klant is. Je dient te weten aan wie je wilt verkopen, maar ook aan wie je niet wilt verkopen. Dit klinkt vast ontzettend tegenstrijdig. Als ondernemer vind je dat iedereen van jouw product zou moeten kunnen profiteren, toch? Maar geloof ons, als je niet jouw ideale klant in gedachten houdt wanneer je schrijft, zul je niet alleen je doelgroep niet bereiken. Wanneer je schrijft voor iedereen, bereik je niemand. Je contant wordt dan zo nietszeggend – omdat het iedereen te vriend probeert te houden – dat het helemaal niemand aanspreekt. Daarom is stap 1 bepalen voor wie je eigenlijk schrijft.

Ben je net begonnen en weet je nog niet helemaal wie jouw publiek is? Uisce helpt jou uitvinden wie jouw ideale klant is.

SEO tips 2: kies de juiste keywords om te gevonden te worden

Zorg ervoor dat je content rond de juiste set woorden geschreven wordt. Dit noem je je keywords. Vraag jezelf het volgende af: welke woorden zou mijn ideale klant gebruiken wanneer hij of zij het internet afstruint? Probeer zo precies mogelijk te zijn en maak een lijst met mogelijke combinaties. Gebruik vervolgens een tool als KWFinder om te controleren hoe jouw keywords scoren. Idealiter gebruik je die combinaties van woorden die hoog scoren op search rate (in de kolom Search) en laag op moeilijkheidsgraad (in de kolom DIFF). Highlight alle combinaties van woorden op jouw lijst waar vaak op gezocht wordt en die toch onder de 40 scoren als het om difficulty gaat. Dan kan je nu content gaan schrijven voor die keywords met behulp van tips 3, 4, 5 en 6.

SEO tips 3: creëer een aantrekkelijke titel met je keyword combinatie

Je titel is de eerste plek waar je jouw keywords gaat gebruiken om gevonden te worden. Het is niet alleen de eerste plek waar de crawlers van de zoekmachines kijken, het is ook het eerste wat je publiek ziet wanneer jouw site in de zoekresultaten verschijnt. Om te zorgen dat mensen daadwerkelijk op jouw artikel gaan klikken, moet je ervoor zorgen dat ze de titel niet kunnen weerstaan. Om een voorbeeld te geven, we hadden dit artikel gewoon Hoe SEO te gebruiken in webcontent kunnen noemen en dan had je misschien gedacht: “Hm, zou interessant kunnen zijn, maar misschien ook niet.”, waarna je de rest van de zoekresultaten had bekeken om te kijken wat er verder nog in de aanbieding was. Echter, door de huidige titel wist je meteen dat SEO iets is waarmee je gevonden wordt door Google én dat dit artikel jou hands on tips zou geven over hoe je het kan gebruiken. Gewoon door de juiste titel te gebruiken, wisten wij over te brengen wat een interessant materiaal we te bieden hadden.

SEO tips 4: gebruik je keywords wijselijk in de tekst zelf

Zo, nu weet je welke keywords je kunt gebruiken en je hebt een titel bedacht die jouw ideale klant niet kan weerstaan. De volgende stap is ervoor zorgen dat Google weet dat jouw content betrouwbaar is en echt gaat waarover het zegt te gaan. Hoe je dat doet? Door je zoektermen vaak te gebruiken in de paragraaf, ongeveer de eerste 100 woorden, zeg maar. Daarna gebruik je ze sporadisch. Uiteraard wil je er voor zorgen dat de content goed leesbaar en onderhoudend blijft. Dat is precies waardoor SEO schrijven een echte kunst maakt. Je moet uitstekend schrijfwerk combineren met een tekst die inspeelt op de algoritmes van zoekmachines.

SEO tips 5: gebruik handige koppen om zoekmachines te helpen jou te vinden

Koppen zijn essentieel voor goede web copy. Niet alleen zorgt een goed geplaatste kop ervoor dat een artikel leesbaarder wordt en het beter lukt de aandacht van je lezer vast te houden, het is een essentieel deel van het hele SEO gebeuren. Zoekmachines bekijken jouw koppen om te zien of de content inderdaad datgene bespreekt wat de URL (het unieke webadres in de adresbalk hierboven) en de titel suggereren Ze moeten niet daarom niet alleen de inhoud van de paragraaf weergeven. Ze moeten tevens in het grotere plaatje passen, om gevonden te worden door de klanten die jij wilt bedienen.

SEO tips 6: gebruik die snippet

Een van de beste WordPress plugins voor elke serieuze internetschrijver is Yoast SEO. Voor je live gaat, zou je dit al geïnstalleerd en geïmplementeerd moeten hebben, omdat het zoveel verbetering kan brengen in jouw content-schrijf-skills. We zouden makkelijk een heel artikel over Yoast alleen kunnen schrijven en dat doen we vast nog wel een keertje. Maar voor dit artikel is het voldoende te weten, dat – zodra je de plugin hebt geactiveerd en je door de setup wizard bent gewandeld – Yoast je voorziet van een aantal geweldige tools bij het maken van je berichten en pagina’s. Je kan ermee bekijken of je content leesbaar is en krijgt meteen bruikbare suggesties om ze te verbeteren. Je kan ook onderzoeken hoe je keyword gebruik scoort. Ten derde zorgt Yoast ervoor dat jij je snippets helemaal aan kunt passen. Een snippet is de combinatie van je titel, je slug – de woorden waaruit de URL bestaat – en de meta omschrijving. De meta omschrijving is dat kleine stukje tekst dat Google onder elke link op de zoekpagina’s toont, om je een idee te geven waar een website over gaat.

Waar het om gaat bij een goede snippet, is dat jouw keywords in alle drie de onderdelen van de snippet voorkomen. Tip 6 is daarom te zorgen dat dit zo is.

De laatste SEO tips: oefenen, oefenen en nog eens oefenen, veel lezen en up to date blijven

Er is nog veel meer te vertellen over SEO. Zo zijn er technische aspecten aan een goed gevonden website, die buiten het bereik van dit artikel vallen. We kunnen ons zo voorstellen dat je nogal overweldigt bent door al deze informatie. Niet gevreesd, het gaat je echt wel lukken. Zolang je maar veel oefent en zorgt dat je op de hoogte blijft van de laatste SEO algoritmes, want die veranderen nog wel eens. Natuurlijk kunnen we ons voorstellen dat je het gevoel hebt dat dit alles je afhoudt van het echte zakendoen. We kunnen echter niet genoeg benadrukken dat dit tegenwoordig een onvermijdelijk onderdeel van zakendoen IS. Gelukkig kun je het ook outsourcen. Uisce kan jou helpen met het realiseren van een website die exact weerspiegelt wat jou en je bedrijf doet tikken en ook nog jouw kansen om gevonden te worden optimaliseert. Neem eens contact op om de mogelijkheden te bespreken. Helemaal vrijblijvend…

 

Heb je iets aan dit artikel gehad? Deel het met je netwerk via onderstaande buttons, zodat zij ook van deze kennis kunnen profiteren. Bij voorbaat dank…